No comments yet

Március 15-i megemlékezés a Cleveland-i Első Magyar Református Egyháznál

Március 15-i megemlékezés a Cleveland-i Első Magyar Református Egyháznál

2018. március 18-án az Egyesült Magyar Egyletek, a Cleveland-i Első Magyar Református Egyház közös szervezésében tartotta meg a 1848. március 15-i megemlékezést. Több színvonalas előadást is láthattunk, mint például az Első Magyar Református Egyház vasárnapi iskolásainak és a Nebuló Magyar Iskola tanulóinak műsorát, a Kis Magyar Kórus szép énekeit és a 34. sz. Zrínyi Ilona leánycserkészcsapat népdalcsokrát. Dr. Fodor Mónika nyelvész kutató –a pécsi egyetemről– bevezető gondolatait osztotta meg velünk, Bogárdy Imre pedig saját versét szavalta el és Nt. dr. Marton Máriusz saját szerzeményét játszotta el zongorán. Mindezen előadások mellett két összeállítást is láthattunk azokról a gyerekekről, akik március 15-e alkalmából beküldték előadásaikat a Magyarország Chicago-i Főkonzulátusa által meghirdetett pályázatra.

Az egybegyűlt cleveland-i magyarokat dr. Bencsik Zita főkonzul asszony köszöntötte, aki Magyarország Chicago-i Főkonzulátusáról érkezett közénk. Az ünnepi beszédet dr. Latorcai Csaba társadalmi és örökségvédelmi ügyekért felelős helyettes államtitkár tartotta. Az ünnepi alkalmat Ft. dr. Krasznai Csaba nyitotta meg imádsággal és Nt. Mezei András a Szent Imre Római Katolikus Egyház plébánosa zárta az Úri imával. A műsorvezető Krasznai Ráhel volt.

Hálásak vagyunk Istennek ezért a szép alkalomért és megemlékezésért gyülekezetünk életében. Köszönetet mondunk mindenkinek, minden csoportnak, szervezetnek, szervezőnek, felnőttnek és gyereknek, aki jelenlétével, előadásával, segítségével, munkájával szebbé tette a vasárnapi, 1848-as ünnepi megemlékezést. Köszönjük a képeket, videókat, a rengeteg pozitív visszajelzést!

Comments are closed.